Švindlpizza - co dům dal.

3. července 2018 v 13:40 | Ruža z Moravy |  z gastronomie krajů i lidí
Zůstala nám ze včerejška bageta - natvrdlá. Zbytek šunky, vepřového masa, sýr. Rajčata, papriku, cibuli míváme běžně v zásobě. Takže z toho byla taková pizza - jak psáno - co dům dal. Bazalku máme na balkoně, kečup, olej, hořčice do misky, přidat koření provensálské, česnek - promíchat a tímto potřít nakrájenou na pečící papír rozloženou veku.Nastrouhaný sýr jsem si rozdělila na polovic , část dala na pomazanou veku, část až nahoru, nakonec.

Ostatní už vidíte z mé dokumentace- udělala jsem z toho koláž, jak to šlo za sebou. Snad nebude již třeba nic doplňovat. Snad jen to, že bageta asi není moc vhodná, spíš veka nebo obyčejné rohlíky. Bagety jsou dopékané a po dalším pečení rychle tvrdnou. Pekla jsem to na 200, dopékala po doplnění bazalky na 150 cca 40 minut. Pěkně křupavé to bylo a už z toho moc nezůstalo.



Líbilo se mi rychlé uklizení- misky, pekáček ,mašlovačka, lžička, nože - umýt a je uklizeno.


 

6 lidí ohodnotilo tento článek.

Komentáře

1 Intuice Intuice | E-mail | Web | 3. července 2018 v 13:51 | Reagovat

Určitě to bylo moc dobré. A ještě - nikdo netušil, co zrovna ve své porci najde! :-D

2 Lydie Lydie | 3. července 2018 v 14:52 | Reagovat

TAK TO TAKÉ NĚKDY ZKUSÍM....

3 Ruža z Moravy Ruža z Moravy | E-mail | Web | 3. července 2018 v 14:55 | Reagovat

[2]: Kdyby to bylo dál od sebe, klidně se to dá servírovat samostatně. Nesypat to vcelku, ale na každý krajíček zvlášť. Když je pak víc lidí, sní se to jako zapečené toustíky naráz. Fantazii se meze nekladou ;-)

4 Ruža z Moravy Ruža z Moravy | E-mail | Web | 3. července 2018 v 14:57 | Reagovat

[1]: No, kousek šunky bylo na každém,maso jen tak na doplnění, cibule, paprika, rajče také, o sýru ani nemluvím, ten byl všude. :-D
Jo a jsou tam u ž jen 4 kousky, teď zrovna jeden svačím. ;-)

5 Janinka Janinka | E-mail | Web | 3. července 2018 v 16:32 | Reagovat

Tak takováhle jídla já miluju! :-)

Možná by bagety nebyly tvrdé, kdyby se předtím lehce namočily ve vajíčku, obalované bagety nám takhle vždycky změknou :-).

6 Evina Evina | E-mail | 3. července 2018 v 17:12 | Reagovat

Jé,já jsem dostala hlad.Vypadá to móóóc lákavě :-)
Přeji krásný podvečer :-)

7 Ruža z Moravy Ruža z Moravy | E-mail | Web | 3. července 2018 v 17:21 | Reagovat

[5]: Občas to dělám jako smaženky ke snídani, za tepla se to dá, ale po vystydnutí ztvrdnou skoro vždy.

8 Maruška-Fukčarinka Maruška-Fukčarinka | Web | 3. července 2018 v 17:49 | Reagovat

Ruženko, to je dobrý nápad jak využít zbytky. :-)

9 Ruža z Moravy Ruža z Moravy | E-mail | Web | 3. července 2018 v 17:50 | Reagovat

[5]: Nedala jsem záměrně vajíčko, protože jsem chtěla, aby ty plátky nasákly šťávou z cibule, papriky, rajčat, byly potřeny mišmašem (tím nemyslím Miloše), ale trochou oleje s přidaným kečupem, kremžskou hořčicí a kořením zamíchaným. ;-)

10 Ruža z Moravy Ruža z Moravy | E-mail | Web | 3. července 2018 v 17:51 | Reagovat

[8]: Přesně to byl účel, u nás se snažíme prostě vše zužitkovat. I menší patku chleba si raději rozdrobím do mléka- mimochodem to mám ráda. ;-)  :-)

11 Tenisák Tenisák | 3. července 2018 v 23:52 | Reagovat

No - a dostal jsem na dobrou noc hlad. Jednou ty vředy dostanu

12 Čerf Čerf | E-mail | Web | 4. července 2018 v 17:55 | Reagovat

Před přečtením článku jsem se raději najedl a přesto mi to od pavlovského reflexu nepomohlo :-).

13 Ruža z Moravy Ruža z Moravy | E-mail | Web | 5. července 2018 v 16:36 | Reagovat

[12]: Bylo to jedlé, ale podruhé bych udělala to, co dělám se žemlemi či rohlíky, když dělám žemlovku. Trochu mléka, vejce rozkvedlat, pečivo na plátky nakrájené v tom namáčet a klást vedle sebe těsněji, pak teprve potřít kořeněnou čmajdičkou a ostatním. :-D

14 Ježurka Ježurka | Web | 6. července 2018 v 14:15 | Reagovat

To se mi taky moc líbí, já mám moc ráda pečení naslano, To bych taky mohla, ale až budou nějaké zbytky. :-)

15 Ruža z Moravy Ruža z Moravy | E-mail | Web | 6. července 2018 v 15:04 | Reagovat

Dnes jsem pekla: Na plátky brambory, cuketu,doplněnou nejen kořením, ale i cibulí, česnekem, rajčaty, zelenou paprikou, kousky  masa - do trochy oleje jsem  zamíchala 3 vejce, koření, sůl, pepř, červenou papriku. Na vymaštěný pekáč jsem nakladla nejprve brambory, pak jsem v připravené čmajdičce vždy namočila nakrájenou cuketu, položila na brambory, pokryla kousky  cibule, rajčat, papriky, masa a nakonec jsem vzala plátkový sýr a jeho proužky  pokryla  celý výtvor. Pekla jsem to 40 minut na 200 stupnů. Mimochodem, cuketa byla trošku křupavá, ostatní měkké a muž si přidával, přestože předtím tvrdil, že má moc naložený talíř. Jen jsme trochu přisolovali. ;-)  :-D Ještě dodal, že takové experimenty by mohly aspoň jednou za týden být. :-D

16 Ruža z Moravy Ruža z Moravy | E-mail | Web | 6. července 2018 v 22:27 | Reagovat

Mohly, on nevidí co to dá krájení, tak trochu odhad všeho, aby to i vypadalo. No, dobré to je a proč, ne, že? :-D

17 Vendy Vendy | Web | 8. července 2018 v 16:04 | Reagovat

Vypadá to výborně! Ale nepochopila jsem - tos nejdřív opekla ty krajíčky, pak dala na plech a pak to celé potřela a obložila a zapekla znovu? Nebo jsou ty krajíčky něčím potřené - třeba hořčicí - a vypadají jako opečené? :-D
Jinak mě napadlo ještě ten chlebový nebo vekový myšmaš namočit do mléka s vajíčkem, celé to rozmixovat na kašovitou směs (trochu pevnější, pravda) a to teprve obložit a zapéct.
Každopádně, takovéhle recepty mám moc ráda.
Včera jsem zkoušela minipizzy z cuket - nakrájela na šikmé plátky, nechala osolené pustit vodu, pak je posypala trochou strouhanky, nějaké pikantní koření, sýr a salám a dala na dvacet minut zapéct.
Výborné, ale příště bych ten sýr a salám přidala tak v polovině pečení, takhle to bylo dost vysušené. :-)

18 Vendy Vendy | Web | 8. července 2018 v 16:06 | Reagovat

S těmi bramborami - ještě jsem viděla kdysi návod na bramborovou pizzu, ze syrových krájených brambor, sůl, pepř, vajíčko, trocha mouky (nemusí být), to celé smíchat a napatlat na jakýsi placítk na pekáč. Nechat pár minut v troubě, pak přidat nahoru kečup, cibuli, uzeninu, sýrm, rajče a tak, a dopéct to celé do měkka. Výtečné! :-)

19 DRAK DRAK | Web | 8. července 2018 v 20:14 | Reagovat

Ňam!!!! :-)

20 Ruža z Moravy Ruža z Moravy | E-mail | Web | 8. července 2018 v 20:54 | Reagovat

[17]: Neopékala jsem nic předem.  Jak jsem psala, smíchala jsem trochu oleje, hořčice kremžské, kečupu, přidala provensálské koření, protlačený česnek, trochu červené mleté papriky, prostě takovou čmajdičku, kterou jsem mašlovačkou potřela ty krajíčky. Proto je to takové tmavší. :-)

21 Ruža z Moravy Ruža z Moravy | E-mail | Web | 8. července 2018 v 20:57 | Reagovat

[17]: My máme radši s kousky, nemixuji to. Ani žemlovku nerozmačkávám, jen lehce namočím a kladu celé plátky do remosky, na to pak  jablka na plátky- skořici, trochu cukru, na to zase namočené plátky a nakonec ještě rozkvedlám dvě vejce a zaliji to celé, pokladu plátečky másla a zapeču. Někdy posypu strouhankou lehce promíchanou se skořicí, pak dám to máslo a udělá se dobrá krustička.No, blbnu, experimentuji. ;-)  :-D

22 Jan Turon Jan Turon | E-mail | Web | 9. července 2018 v 14:08 | Reagovat

Kolaz z pripravy vypada pekne, az dostavam chute...

23 Ruža z Moravy Ruža z Moravy | E-mail | Web | 9. července 2018 v 14:51 | Reagovat

[22]: Docela ráda experimentuji, ale toto bylo jednoduché a dobré. :-)

24 Natálie Natálie | Web | 10. července 2018 v 17:25 | Reagovat

no teda.. tohle mě nikdy nenpadlo.. a vypadá to opravdu moc dobře.. :)

25 Radka Radka | E-mail | Web | 11. července 2018 v 21:35 | Reagovat

Až se mi sbíhají sliny! Jo, kde je fantazie, dá se vždycky nějaká mňamka ukuchtit :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama







Jde se spát, díky za návštěvu a na shledanou...

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx