Brambory- takto je znáte?

16. května 2018 v 23:28 | Ruža z Moravy |  z gastronomie krajů i lidí
Dnes dostávám zajímavé věci a protože my tedy bramboroví jsme, líbí se mi tento recept.
Nevím odkud původně pochází, která dobrá kuchařka jej dala do oběhu a snad nebudu nařčena z plagiátorství.
Já jen předávám dobrou papu. Proto jsem recept stáhla v té podobě, jak je dán, jen jej trochu přizpůsobila..












Dobrou chuť. Rozhodně to udělám.
Možná by to stačilo v remosce, ani by se to nemuselo odkrývat, upeče vše do křupava.

 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Otavínka Otavínka | Web | 17. května 2018 v 5:47 | Reagovat

U nás doma se tomu říkalo bramborový hřeben a je to opravdu moc dobré. Já si občas něco dělávám s mrkví a Lučinou. Taky ohromná lahůdka.

2 Kitty Kitty | Web | 17. května 2018 v 7:21 | Reagovat

Já jsem věděla, proč jsem si dnes do kuchyně donesla jedny z našich posledních brambor. Nakoupím potřebné nebo do brambory dám uvařené králičí masiko a bude dobré papu. Určitě je budu dělat v remosce, tam to ani nemusím hlídat, svojí vůní mi to už samo řekne, že "je hotovo". Bádala jsem, co udělat dnes na svůj oběd a vida, v nouzi nejvyšší přinese Ruženka tak pěkný recept. Snad se zadaří a děkuji... :-)

3 Ruža z Moravy Ruža z Moravy | E-mail | Web | 17. května 2018 v 8:56 | Reagovat

[2]: Také peču raději v remosce. Je to i dříve upečené.Někdy jen brambory na kolečka proložím cibulí a plátečky masa a upeču, nakonec zaliji vajíčkem (sýr moc nepoužívám, protože se někdy táhne... :-D

4 johanes johanes | E-mail | 17. května 2018 v 9:14 | Reagovat

...ZDRAVÍM...
JSOU PODLE MNE ZAPÉKANÉ BRAMBORY NA TISÍC ZPŮSOBŮ,ZÁLEŽÍ NA ŠIKOVNOSTI A FANTAZIÍ ZAPEKÁČE.
u NÁS BRAMBORY JEDOU.zROVNA VČERA SE MI MANŽELKA VRÁTILA Z NEMOCNICE,TAK JSEM DĚLAL AMERICKÉ BRAMBORY A GRILOVANOU KRKOCVIČKU,PAK LÁHVINKA DOBRÉHO VÍNA... :-)

5 Ruža z Moravy Ruža z Moravy | E-mail | Web | 17. května 2018 v 10:14 | Reagovat

[4]:Tak to jsi dobrý. U nás pantáta je dobrý na pokrájení papriky na lečo , jablek na sušení(to na podzim a většinou je neloupe, což mi při žvýkání vadí) a pod. Ale je výborný na dones- přines, jen nakupování už ho nebaví a to není moc dobře, já též nerada nakupuji zvláště v supermarketu. ;-)

6 Maruška-Fukčarinka Maruška-Fukčarinka | Web | 17. května 2018 v 11:52 | Reagovat

Ruženko, určitě vyzkoušíme :-)

[4]:Johanesi, s radostí jsem si přečetla, že jste opět všichni doma. Pozvedám pomyslnnou číši vína a připíjím na vaše zdraví. :-)

7 Ruža z Moravy Ruža z Moravy | E-mail | Web | 17. května 2018 v 18:21 | Reagovat

[4]:Také vítám doma Aničku, pozdravuj ji a buďte oba zdraví, v klidu a v pohodě jako dosud. :-)

8 Janinka Janinka | E-mail | Web | 18. května 2018 v 15:51 | Reagovat

Vypadá to báječně, já bych asi jen místo salámu dala slaninu. Když už, tak už :-D.

9 johanes johanes | E-mail | 18. května 2018 v 19:40 | Reagovat

[5]:...Ruži díky za pochvalu,jestli jsem dobrý to nevím,nechám to na potom co o mně budou tvrdit dějiny.Ale umím se o sebe postarat a ještě pozvu i hosty.Když o tom krájení,používám ve velkém V krouhač i třeba na jednu cibuli.U toho se nepláče...S nákupy nemám problém,nakupuji rád a je to tutovka.Vše na lísteček,pak jedu Globusem na vyšší rychlost a velký nákup zvládám asi za 40 minut.To není zlé...

10 johanes johanes | E-mail | 18. května 2018 v 19:58 | Reagovat

[6]:...zdravím Fukčarinko,no co si budeme zapírat zrak mezi očima.Pro zasmání uvádím pravdu...bez ženské a bez tabáku to doma stojí za prd...
Andulka měla postoupit operaci páteře,ale po třech konzultacích pak primář rozhodl,že operace nebude.Není zaručen úspěvh,takže pomáhá infuzemi a obstřikem pod rtg.Oni jsou báječní...díky za ně.Zdravít tam k vám... :-)

11 johanes johanes | E-mail | 18. května 2018 v 19:59 | Reagovat

[8]:...anebo česnekový bok...je lepší než anglická...

12 johanes johanes | E-mail | 18. května 2018 v 20:01 | Reagovat

[7...díky,vyřidím...

13 Intuice Intuice | E-mail | Web | 19. května 2018 v 8:39 | Reagovat

Určitě vyzkouším, a asi dám tu slaninu místo salámu. :-)

14 Hana Hávová Hana Hávová | 20. května 2018 v 22:47 | Reagovat

Tenhle recept mám taky, jen jsem ho ještě nezkoušela. Ale asi brzy vyzkouším, už nevím co vařit a taky jsme dosti bramboroví. :-)

15 Ruža z Moravy Ruža z Moravy | E-mail | Web | 21. května 2018 v 9:52 | Reagovat

[14]: Já to dělám jednodušeji: Brambory na kolečka, cibuli na kroužky, slaninu nebo šunku na plátky, vše naskládám do remosky, nahoru dám slaboučké plátky másla- osolím a okořením dle chuti-hlavně ty brambory a peče se samo. :-D

16 Růžena Růžena | E-mail | Web | 21. května 2018 v 21:25 | Reagovat

Brambory jsou velmi vděčné a oblíbené jídlo. Mám velký úspěch s bramborákem :-) Podobný recept jsem už někde viděla, chci vyzkoušet než začne horko 8-)

17 Ježurka Ježurka | Web | 23. května 2018 v 14:55 | Reagovat

Jé, teď jsem naprázdno polkla a určitě to vyzkouším v té remosce. Díky za tip. Pak to prásknu, jak to dopadlo.

18 Ruža z Moravy Ruža z Moravy | E-mail | Web | 23. května 2018 v 16:09 | Reagovat

Zrovna mi přišlo video, kdy byly brambory nabodnuty na špejle a rozřezány na kroužky pěkně dokola, malinko odděleny do délce špejle, pokapány olejem, posoleny trochu a dány do trouby, upečeny. Pak se jen k masu pěkně sesunuly. Vypadalo to dobře. :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama


Jde se spát, díky za návštěvu a na shledanou...

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx