.

Chtěla bych podpořit akci, kterou na svém blogu "rozjela" Kitty a to na téma článků různých blogerek a blogerů Věřte-nevěřte. Víte-li o nějakém zajímavém článku, který by se do této kategorie hodil ozvěte se na http://diviznacka.blog.cz/ nebo na její email, případně zprávu autorovi, které jsou u ní k dispozici. Tam se dovíte bližší. Je to možnost upozornit na zajímavé články blogu- klidně i svoje.

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Starší, ale aktuální články o švestkách , zelí a j.

3. září 2017 v 15:33 | Ruža z Moravy |  z gastronomie krajů i lidí
Nedá mi to, abych nepřipomněla některé články, které se zabývaly recepty z ovoce a zeleniny, které se sklízí na podzim. Tedy pokud se urodí. Snad takové připomenutí někdo uvítá. Našli byste je sice v rubrice z gastronomie krajů a lidí, ale takto to bude lepší :




2. Máte rádi ovocné knedlíky? - http://ruzenka.blog.cz/1106/mate-radi-ovocne-knedliky




5. Tento( dietní) recept na štrůdl znáte? -http://ruzenka.blog.cz/1501/tento-recept-na-strudl-znate

6. Čalamáda podle maminky-hodně vyhledávaný článek http://ruzenka.blog.cz/1409/calamada-podle-maminky-aneb-jeste-jednou-zeli


Pokud "prohrábnete" všechny ty recepty, či spíše celé články i se zajímavými komentáři, máte co číst a snad se i trochu pobavíte a inspirujete. Odkazy nechávám pro kontrolu celé namísto oblíbeného ZDE.



Jedna taková rada, kterou jsem dostala emailem a podělím se o ni s těmi, kdo ji neznají- jen na okraj, já při smažení dávám na pánev 1-2 párátka a také to neprská...
Víte, co se stane, když nasypete do pánve s olejem trochu soli? V kuchyni to ocení každý. Je u vás doma kuchyň nejoblíbenější místností? Vaříte rádi?Pak jistě oceníte praktickou radu, která opravdu výrazně usnadní méně zdravou variantu tepelné úpravy potravin. Každý, kdo někdy smažil cokoliv zprudka na oleji, se jistě s tímto problémem setkal. Přitom řešení je tak jednoduché! Stačí použít obyčejnou sůl!
Pokud jste příznivcem smažených lahůdek, oceníte jednoduchý trik, který zabrání nepříjemnému prskání oleje během smažení. Když se smaží zprudka, jako tomu zvláště u masa častokrát bývá, prská olej všude kolem. A vy máte nejen zaneřáděnou kuchyň, ale kolikrát i nepříjemný zážitek z vaření.Chcete maso otočit, nebo suroviny v pánvi zamíchat a najednou cítíte, jak vám rozpálený olej prská na ruku. To není nic příjemného, že?A od toho může ulevit právě kuchyňská sůl! Stačí trošku nasypat do rozpáleného oleje, vložit do toho potraviny, které chceme smažit a co se stane? Vlastně nic, vůbec nic. Jídlo se zprudka smaží a po prskání takřka ani památky! Sůl zklidní hladinu rozpáleného oleje a vy tak můžete bez problému a zbytečného nepořádku chystat nějaký výborný pokrm.
 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Kitty Kitty | E-mail | Web | 3. září 2017 v 16:03 | Reagovat

Uvítala jsem to rajčatové zelí. Mám poslední sklinku našeho kysaného zelí a naše rajčata, zkusím to na menším vzorku ;-)

2 dinosaurss dinosaurss | Web | 4. září 2017 v 15:50 | Reagovat

Recepty mě potěšily, určitě něco vyzkouším. 8-)

3 Janinka Janinka | E-mail | Web | 4. září 2017 v 15:51 | Reagovat

Díky za tipy, Růženko, švestky milujeme, takže se to určitě hodí :-).

4 Ruža z Moravy Ruža z Moravy | E-mail | Web | 4. září 2017 v 19:43 | Reagovat

[3]: Já také, ale nejsou. Alespoň tam, odkud jsme jich občas pár měli.

5 Ruža z Moravy Ruža z Moravy | E-mail | Web | 4. září 2017 v 21:51 | Reagovat

V článku o čalamádě ze zelí je i dýňová čalamáda, což by mohlo být dobré.

6 Ji Hei - Fotografie přírody Ji Hei - Fotografie přírody | E-mail | Web | 5. září 2017 v 14:49 | Reagovat

Ruží, děkuji za zajímavé odkazy :). Švestky mám ráda a denně baštím pár sušených ;-) .

7 dinosaurss dinosaurss | Web | 6. září 2017 v 11:50 | Reagovat

Cení až moc zuby :-D Za to býložravec z mého článku by se raději před ním rychle schoval. :-D

8 Ruža z Moravy Ruža z Moravy | E-mail | Web | 6. září 2017 v 17:22 | Reagovat

[7]: Tak to je pravda, ale to nevadí. :-)

9 Jan Turon Jan Turon | E-mail | Web | 10. září 2017 v 7:58 | Reagovat

Protože snažím sám dost často musím to se solí vyzkoušet...je zvláštní že stačí takový jednoduchý trik...

10 Ruža z Moravy Ruža z Moravy | E-mail | Web | 10. září 2017 v 16:20 | Reagovat

[9]:Dnes jsem smažila po delší dopbě klasické kuřecí řízky na sádle (jen trochu) a dala jsem tam špetku soli. Neprskalo to. :-D

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama






Jdeme spát, díky za návštěvu a na shledanou...

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx