K čemu se ještě hodí med.

7. října 2008 v 10:45 | Ruža z Moravy |  z gastronomie krajů i lidí
O medu je známo, že je zdravý. Nepíši nic nového. Dnes využívám kapitoly ze Stylu, úterní přílohy Práva a pro ty, kteří nemají mnoho času, jen chci opsat kapitolku z článku MED-ELIXÍR ŽIVOTA.



-Nápoj proti bolesti v krku - Sklenice horké vody. 2 lžíce medu, šťáva z půlky citronu.

-Na nemoci srdce - na chleba namazat místo džemu m e d s mletou skořicí.

-Med a skořice snižuje hladinu cholesterolu v krvi a cévách, chrání před infarktem. Vrací cévám a žilám jejich pružnost.

-V boji proti artritidě stačí l lžíce denně.

-Na infekci močového měchýře rozpustíme 2 lžíce a 1 lžičku skořice ve sklenici vlažné vody.

-Na bolesti zubů - vymíchat l lžíci skořice a 5 lžic medu- 3x denně a zub přestane bolet.
(Návštěva zubaře se ale doporučuje).

-Na vysoký cholesterol - 2 dcl horké vody 2 lžíce medu a 3 čajové lžičky skořice- smíchat.

MED je dobrý při nachlazení, potížích se žaludkem, při plynatosti, na posílení imunity, při těžkém žaludku či chřipce.

Působí ihned proti zápachu z úst.

Používá se na pupínky na pleti, kožní infekce a údajně i na hubnutí a rakovinu, což je však běh na dlouhou trať.

Detoxikační masáž těla využívá kombinované techniky - mechanického působení rukou, tzv. pumpování a léčivých účinků medu.
Odstraní staré struktury a jedy z tkání, organismus silně oživuje.

Je vhodná při všech možných chorobných stavech.
Omlazuje pokožku.
Jen mě tak napadlo, jak by působil tento nápoj: ohřáté víno, med a skořice.

To by bylo ještě lepší než ten nápoj s vodou, že? Vlastně skoro jako svařák - bez vaření.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 ratan ratan | 7. října 2008 v 10:58 | Reagovat

Med má i hojivé účinky na drobná poranění, ale stejně nejlepší je na chlebu s máslem.Aby nestékal,doporučuji jej s máslem trochu "rozšmrdlat",

2 Lenka Lenka | Web | 7. října 2008 v 11:09 | Reagovat

co se jako hodí??:D

3 hejtman Šarovec hejtman Šarovec | 7. října 2008 v 11:11 | Reagovat

Neuspějete, pokud nenapíšete, že má kladný vliv na potenci....

To obsahuje vše!!

4 N.D. N.D. | Web | 7. října 2008 v 12:28 | Reagovat

potence, nepotence, já každé ráno 1 lžička medu už leta letoucí, je to takový rituál. Nejraději mám med pastový...

5 Dagmara- 3 Dagmara- 3 | 7. října 2008 v 12:31 | Reagovat

Ale ano, hejtmane.

Horké mléko, lžíce medu, malý frťan rumu, lžička strouhaného křenu / kdo trpí závratí - ne /. Nalačno a je to paráda.

6 rucuk rucuk | E-mail | 7. října 2008 v 13:25 | Reagovat

-2- Lenko , to jsou variace na použití medu. Nic

se nehází. Mám med ráda také v perníku.

-3- Když je člověk fit, dobrá potence je samozřejmá , ne? Hlavně, že nemá ucpané cévy, aby mohla proudit krev. Jasné?

-4- Takže vám atritida  nehrozí a proto jste tak čilá.

-5- já bych to brala bez toho křenu, i když l. závratí už netrpím- to bylo , když jsem měla nízký tlak jako mladá a 2. křen nějak nemiluji od té doby, co nám vařili v dětském domově křenovou omáčku jako trest za hromadná provinění a my u ní všechny břečely, ale musely jsme ji sníst. Fuj. Přestože je křen zdravý, snesu ho jen v nakládaných okurkách nebo zelí. Možná trochu ve strouhaných jablkách, či pomazánce na jednohubky. Tak to vlastně docela stačí, ne?

7 K&K K&K | 7. října 2008 v 14:55 | Reagovat

3.

Pravda pravdoucí.

8 ratan ratan | 7. října 2008 v 14:57 | Reagovat

4 - ND - lžičku medu  na potenci každé ráno skutečně radil jeden lékař. Při kontrole na otázku jestli to zabírá odpověděl pacient : Je to perfektní .Už bzučím, ale ještě nepíchám.

9 Dagmara- Dagmara- | 7. října 2008 v 15:04 | Reagovat

Zapomněla jsem do mléka rozšlehat žloutek. Je to pak jako vaječňák. Omlouvám se.

10 hejtman Šarovec hejtman Šarovec | 7. října 2008 v 16:25 | Reagovat

To mně těší, že jste přijali moji teorii. I když pro mě je už asi pozdě!!  Jedl jsem asi málo medu............

11 N.D. N.D. | Web | 7. října 2008 v 16:51 | Reagovat

[8] ratan  - škoda že tu nejsou smajlíci, tak alespoň takto :)))))))))

12 Kamufláž Kamufláž | E-mail | 7. října 2008 v 18:50 | Reagovat

[8]

Když už kolují vtipy o potenci, připomenu prastarý kreslený, na němž shrbená bába kořenářka strká chlapovi pod nos jakési bejlí a říká:

"Je to výborný na potenci, mladej pane. Stačej dva šálky odvaru a máte vod ní pokoj!"

13 rucuk rucuk | E-mail | 7. října 2008 v 19:05 | Reagovat

-8-,lO.-12,- jako fóry dobré, u pana hejtmana tuším, že jen zatlouká. Věk na to nemá moc vliv, záleží na naturelu a také snad protějšku, ne? Jo a víte, že jsme měli na Moravě - tuším, že ve vesnici u Bouzova vraždu? Babka přes 70 zabila svého manžela 80 letého a jako důvod uvedla, že pořád chtěl sex a jí to už lezlo na nervy. Tak co? Asi jedl ten med IP FURT.

14 MIRA MIRA | 7. října 2008 v 21:48 | Reagovat

Také se dá ještě "mazat kolem huby"...

15 sdr sdr | 8. října 2008 v 8:54 | Reagovat

Snad kromě potence (už bylo připomínkováno) jsou tu vyjmenovány snad všechny registrované choroby. To bychom mohli nominovat včelstva na Nobelovu cenu za lékařství. Jen bych počkal na reakce kardiologů v případě žádosti na odložení operace srdce, abychom stačili ještě podat med...

Jinak nic proti medu. Je chutný. A pokud nepomůže, určitě neuškodí.

16 matka matka | 8. října 2008 v 10:19 | Reagovat

No a je přece také dobrý na hubnutí :-)

17 rucuk rucuk | E-mail | 8. října 2008 v 10:48 | Reagovat

-15- veškeré chválené prostředky je nutno brát jako podpůrnou léčbu, nikoliv universální lék. Navíc tu působí faktor: dobrá psychika, - víra tvá tě uzdravila -. Pesimismus ještě nikomu v léčbě nepomohl.

18 kloistr kloistr | 9. října 2008 v 22:45 | Reagovat

Tuhle jsem cetl knizku od Wilbura Smitha, mimo jine se tam pise: Prinesla mu horke vino s medem.

19 rucuk rucuk | E-mail | 10. října 2008 v 14:26 | Reagovat

Docela bych to víno  s medem brala, ač víno moc nemusím. Jen jsem si vzpomněla, kdyby nějaká cena pro užitečná zvířata panovala, myslím, že včely by si nějakou zasloužily.

Vemte si jen ta pořekadla- přirovnání, či jak tomu chcete říci: Pilná jako včelička - starali se o ni, jako včely o svou královnu. Atp.

20 rucuk rucuk | E-mail | 30. prosince 2008 v 20:22 | Reagovat

Také je dobré osladit kávu medem namísto cukrem.

21 rucuk rucuk | E-mail | 21. března 2010 v 22:51 | Reagovat

Dva roky poté- Ta rybízová medovina z Pojizeří- 1 litr medu, 1/2 litru rybízového moštu smíchat, nechat uležet  2-3 týdny a pak bumbat jako lahůdku, nakyslou chuť. No, to by byl asi  bolehlav, med- nemed, že? Kdyby se toho vypilo víc.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama



Jde se spát, díky za návštěvu a na shledanou...

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx