Zvláštní recept babičky Terezky.

13. srpna 2008 v 11:00 | Ruža z Moravy |  z gastronomie krajů i lidí
Pokud to nebude vadit, přidám některý z receptů, oblíbených v naší rodině.
Babička Terezka byla vždy šetrná, jinak to ani nešlo, ale právě proto měla vždy pečivo lehké, buchty bílučké, ale dobré.

Nikdy jsem nezjistila, jestli ztvrdnou, protože byly snědeny v témž dni. Na náplň ze sušených hrušek asi nezapomenu nikdy.
Malé hrušky šedivky se sušily neloupané, jen vykrájené na čtvrtky. Pak je babička pomlela na masovém strojku a rozvařila s perníkem, který se dával jako zahušťovadlo i do makové nádivky. Přidala skořici, lžíci rumu, trochu vody,aby to bylo mazné a dala do buchet, příp.i do koláčů. Mňam, vonělo to nádherně.
Zkuste, nebudete litovat, brzy hrušky budou zralé. Toto dělala až v zimě, kdy bylo méně čerstvého ovoce.
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama



Jdeme spát, díky za návštěvu a na shledanou...

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx